Welke apps zijn handig op reis?

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom vind ik op reis bepaalde apps onmisbaar – als ik nu zou moeten navigeren met een papieren kaart, zou ik echt huilen. Laten we niet moeilijk doen als het makkelijk kan! Ik geef je mijn lijstje apps die je reis een stuk gemakkelijker maken.  

Deze apps wil je downloaden voor je volgende reis

#1. Up to date blijven van jouw vlucht

Gebruik de Schiphol app om te zien waar je precies moet inchecken en hoe druk het op de luchthaven is. Ook is het handig om de app van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt te hebben. Dan heb je altijd je boardingpass paraat en krijg je als eerst een melding over een eventuele vluchtwijziging.

 

#2. Boeken van vluchten en hotels

Ik kies er niet altijd voor om mijn hele reis uit te stippelen. Als ik bijvoorbeeld een rondreis ga maken, boek ik alleen mijn hotel voor de eerste twee nachten. Daarom heb ik AirBnB, Booking.com en Agoda op mijn telefoon staan. In deze apps kun je de filter ‘gratis annuleren’ aanzetten, waardoor ik soms meerdere hotels boek en ik later kan kiezen voor welke ik definitief wil gaan. Daarnaast vind ik Agoda top, gezien ze regelmatig kortingsvouchers toesturen en ze hebben hele goede rates in Azië. Voor het boeken van vluchten, gebruik ik Skyscanner en Kayak. Check deze blog voor tips hoe je het goedkoopste vliegticket kan vinden.

 

#3. Vervoer

Yes, doe mij maar een taxi-app. Ik vind het vreselijk om af te dingen, of in discussie te gaan of de meter aan mag. Gebruik de volgende taxi-apps: Uber (wereldwijd), Lyft (Verenigde Staten), Bolt (Europa en Afrika), Grab (Azië), Careem (Midden-Oosten) en Cabify (Zuid-Amerika). In deze apps zie je meteen wat de rit kost en kun je er ook voor kiezen om fooi te geven via de app.

 

Gebruik je in Nederland Sharenow? Deze kun je ook in andere Europese steden gebruiken. M’n vriend en ik namen in Berlijn deze deelauto, in plaats van het openbaar vervoer. Ideaal! Het is niet per se goedkoper, maar het brengt je wel van deur tot deur (en dat vind ik zelf wel echt superchill!).

 

Meer van het openbaar vervoer? Check dan Moovit. Je krijgt hier verschillende opties om met het openbaar vervoer van A naar B te komen. Deze app kun je ook offline gebruiken, wat een voordeel is ten opzichte van Google Maps. De informatie is dan weer niet real-time.. Tja, je kan niet alles hebben :). 

 

#4. Navigeren

Mijn favoriete navigatie-app blijft Google Maps. Ik vind het prettig dat de app me laat zien waar het dichtstbijzijnde tankstation is, of welke restaurants de beste reviews hebben. Daarnaast heb ik ook Maps.me op m’n telefoon staan. Toen ik naar Cuba ging, wist ik dat ik in een gebied zou komen met weinig wifi-hotspots. Het is dan toch prettig als je thuis alvast de kaart kan downloaden en deze offline kan gebruiken op bestemming.

 

#5. Ervaren zoals een ‘local’

Geen zin in toeristische uitjes? Kijk dan op Withlocals. In deze app vind je een inwoner van de stad die je een persoonlijke tour kan geven. Daarnaast is het sowieso leuk om op deze manier andere mensen te leren kennen en vragen te stellen over het land en de cultuur.

 

#6. Restaurants

Ik gebruik Google Maps en Aroundme, zodat ik kan zien wat er in de buurt is. Ik kijk daarnaast op Tripadvisor en Lonely Planet naar tips in de streek.

 

#7. Vertalen

Het gaat sowieso een keer voorkomen dat je iets wilt uitleggen, maar je spreekt niet dezelfde taal. Google Translate kan je dan redden. In Italië kreeg ik een blaasontsteking en ze bleven me maar paracetamol aanbieden. Ladies, you feel me? Op zulke momenten wil je niet dat er verwarring ontstaat. Is Google Translate de perfecte vertaler? Nee, absoluut niet. Maar met wat handgebaren kom je er wel. Wat ik prettig vind, is dat ik een taal kan downloaden en offline kan gebruiken. Daarnaast kan de app de vertaalde zin ook voor je uitspreken.

Wat trouwens ook wel grappig is om te doen, is de app Duolingo downloaden om voor je reis al wat woordjes te oefenen. Kom je alvast een beetje in the mood.

 

#8. Bewerken van je foto’s

Download de app Lightroom om je foto’s beter tot hun recht te laten komen. Je kunt nog meer uit de app halen door zogenaamde ‘presets’ (filters) te kopen en deze toe te voegen aan de app. Kijk even op Etsy, want daar haal je ze al voor een paar euro. Het is wel echt even een klusje om de filters in de app te zetten, maar zeker de moeite waard!

 

#9. Apps voor de kids

Mega handig en onmisbaar: Toiletfinder. Je ziet precies waar je naar het toilet kan gaan. Ook fijn voor de zwangere vrouw die elke 10 minuten moet plassen!

 

Download offline filmpjes in de Netflix app en Youtube filmpjes in de app Video Manager.

 

Voor het vinden van kinderactiviteiten in het Midden-Oosten, download je Kidzapp. Hier vind je ook kortingsbonnen voor verschillende pretparken.  

 

#10. 'Altijd handig' apps

Voor het weer gebruik ik Weatherpro (want ik geloof de iPhone weer-app niet meer).

 

Voor het omrekenen van de valuta, gebruik ik XE Currency. Het is toch wel heel chill als je in de winkel staat en gewoon direct kan zien hoeveel euro je aan het uitgeven bent.

 

De Reisapp Buitenlandse zaken, geeft je informatie over bijvoorbeeld de ambassade, veiligheid en het reisadvies. De Douane Reizen app laat precies zien wat wel en niet mee mag als bagage.

 

Apps; onmisbaar in het dagelijkse leven en op reis. Ik denk dat ik daarom ook in de digitale branche werk; hoe meer we innoveren, hoe makkelijker het voor ons wordt.  

 

Ik kan niet meer zonder! En jij?

 

Liefs,

Nathalie